Opätovne zmrazujete mäso? Nerobíte najlepšie

Asi každú gazdinku trápi otázka, či môže v prípade, že si nechala rozmraziť priveľa mäsa, časť z neho znova zmraziť. Určite ste počuli veľa negatívneho o tom, ako by ste to nemali nikdy robiť. V tomto článku sa však dozviete aj mnoho iného.

Opätovne zmrazujete mäso? Nerobíte najlepšie
(zdroj: unsplash.com)

Rozmrazujte vždy v chladničke

Opätovné zmrazovanie mäsa nie je ideálnym spôsobom jeho skladovania, to je potrebné povedať vopred. Proces rozmrazenia a opätovného zmrazenia sa totiž môže podpísať na samotnej kvalite mäsa, čo určite nie je chutné a ani zdravé. Úplne najčastejšie môže mäso zapáchať, sfarbiť sa alebo môže stratiť šťavnatosť, ktorú na mäse všetci milujeme. Ako teda rozmrazené mäso zamraziť a pritom ho úplne nezničiť? Dôležité je už to, ako ho rozmrazíte. Ak tak robíte pri izbovej teplote niekde na kuchynskej linke, na opätovné zamrazenie radšej z bezpečnostného a zdravotného hľadiska zabudnite. Ak ho však rozmrazíte pomalým, no o to bezpečnejším spôsobom v chladničke, stáva sa vhodným kandidátom na opätovné zamrazenie.

Pozor na presný počet dní

Mäso však musí spĺňať aj ďalšie kritériá – napríklad aj to, že v rozmrazenom stave nemôže byť mimo chladničky viac, ako dve hodiny, a to za predpokladu, že v miestnosti nie je príliš teplo. Ak je v izbe viac ako 32 stupňov Celzia a rozmrazené mäso je vonku z chladničky viac ako jednu hodinu, mäso už zamraziť bezpečne nemôžete. Celkovo mäso nemôže byť rozmrazené viac ako 3, maximálne 4 dni. Ak sa budete držať všetkých týchto bezpečnostných opatrení, opätovné mrazenie mäsa by nemalo predstavovať žiadne zdravotné riziká. Napriek všetkému však nemôžeme zaručiť, že jeho chuť bude rovnako dobrá, ako v prípade, že by ste ho uvarili a zjedli rovno po prvom rozmrazení.

Hydinu neumývajte

Určite sa neodporúča rozmrazovať mäso v horúcej vode, ani pod tečúcou vodou, ktorá ho zbavuje minerálov a bielkovín. Hydina sa neodporúča pred zmrazovaním ani umývať, určite by ste ju ale mali prebaliť do iného obalu, než do toho, v ktorom ste ju priniesli z obchodu. Na mäso si v mrazničke vyčleňte samostatnú zásuvku a uložte ho do špeciálnych vreciek na mrazenie. Nezabudnite na nich napísať obsah a dátum vloženia do mrazničky. Podľa neho totiž budete vedieť, ktoré mäso už určite po prvom rozmrazení nezmrazovať naspäť. Vyhýbajte sa aj rozmrazovaniu v mikrovlnke. Hoci ide o dosť populárne a rýchle riešenie, zbavuje mäso podobne ako voda jeho živín. Mäso rozmrazené v mikrovlnke už určite neodporúčame zmrazovať druhýkrát. Potrebujete väčšiu mrazničku, lebo mäsová zásuvka je už plná? Nájdite si nejakú na internete a rovno využite na jej kúpu zľavové kódy, prípadne slevové kódy, ak ste z Čiech.

About the author

www.KuponyZdarma.sk

Nakupujte lacnejšie!